23 Temmuz 2012

Kremalı Mantarlı Tavuk...


Ramazanda oruç tutmaya gitgide alışırsın derler hep ama ben gitgide sünüyorum resmen ya:)Bugün kalkamadım yerimden. Ağzımdan bir kaç lokma girdide gözüm açıldı. normalde akşama kadar bir şey yemeyen biriyim ama içtiğim su bile beni ayakta tutuyormuş sanırım. Çok yakındım ama gün boyu çıtım çıkmadı:)Allah hepimizin oruçlarını kabul etsin inşallah.Kremalı tatlar sevenler buyursun:)

Malzemeler:
  • 2 Adet tavuk göğsü 
  • 1 Adet orta boy soğan
  • 1 Paket mantar(300-400 gr)
  • 2-3 Diş sarımsak
  • 1 Paket krema(200 gr)
  • Kaşar peyniri
  • Sıvı yağ
  • Tuz,karabiber

Yapılışı:

  • Önce soğanları küçük küçük yemeklik doğrayın. Sarımsakları da küçük küçük doğrayın.
  • Sıvı yağ koyduğunuz tencereye koyun ve sotelemeye başlayın.
  • Yemeklik doğradığınız tavukları sotelediğiniz soğanlara ekleyin.Tavuklar beyazlaşıp kendilerinin toparlayana kadar sotelemeye devam edin.
  • Mantarları yıkayın.Ben mantarların üst kısımlarını kullandım.Çok küçük olmayacak şekilde doğrayıp tavuklara ekleyin ve ocağın altını kısın.
  • Suyunu bırakıp çekene kadar pişirin.
  • Tuzunu ve karabiberini ekleyin.Tavuklar tam olarak piştiğinde kremayı ekleyin ve 2-3 dakika daha pişirin altını kapatın.
  • Servis tabağına koyduktan sonra üzerine kaşar koyun ve servis yapın.


4 yorum:

  1. Iftara var daha ve boyle paylasimlari gorunce cok kotu oluyorum. Elinize saglik

    YanıtlaSil
  2. Gercekten guzel paylasimlar ama ramazanda ozellik iftar oncesi insani kasap camindaki cigere bakan kedi misali kivrandiri.

    YanıtlaSil
  3. IIIIMMM BENIM EN SEVDIGIM YEMEKTIR. GERCEKTEN SUPER GORUKUYOR ELLERINE SAGLIK ...


    www.gozbebegi.wordpress.com

    YanıtlaSil
  4. teşekkür ederim..bende bayılırım:)

    YanıtlaSil