Herkese merhaba, şuanda o kadar heyecanlıyım ki ne yazacağım konusunda hiçbir fikrim yok.Uzun zamandır ilk tarifim ne olsun ne olsun diye düşünürken artık yeter dedim ve elmalı tartımı yayınlamaya karar verdim.Neyse ki tadı da çok güzel oldu:) Herkes gibi benimde çocukluk tadımdır elmalı kurabiye.Annemin pek hamur işiyle arası iyi olmasa da yaptımı çok iyi yapardı:)Bende o klasik elmalı kurabiyeyi tart şeklinde yaptım.Şekil verene kadar hemen hemen aynı yapılışı.Denemenizi tavsiye ederim.Şimdiden afiyet olsun:)
Malzemeler:
hamuru için;
- 250 gr margarin (oda sıcaklığında)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
iç harcı için;
- 3 adet orta boy elma
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1/2(yarım) su bardağı ceviz
- Tüm hamur malzemeleri ile unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
- Elmaları soyup rendeleyin, sonra diğer iç malzemelerle karıştırıp ocakta elmalar biraz ölünceye kadar pişirin.Cevizi ocağı kapatmadan biraz önce koyarsanız cevizler yerken ağzınıza kıtır kıtır gelir.Yani ben öyle seviyorum:)
- Hamuru iki parçaya ayırın, bir parçasını, mini fırın tepsisine veya bir borcama yayın.Üzerine elmalı harcı yayın.Diğer hamuru da açarak harcın üzerine yayın.Yada benim gibi istediğiniz şekli verebilirsiniz.
- 180 derecede 25-30 dakika üzeri ve altı kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkınca biraz bekletin ve üzerine pudra şekeri dökün.
Elmalı börek gibi olmuş Şule ellerine sağlık. Sevgiler
YanıtlaSilDimi:))Cok tesekkur ederim...
YanıtlaSilhayırlı olsun canım güzel tariflerin olsun hep kalbin gibi...
YanıtlaSilCok tesekkur ederim tatlim....
YanıtlaSilhep yaparım ama bi türlü istediğim gibi olmaz.. çok güzel görünüyo bide bunu deneyeyim :)
YanıtlaSilU arim istediginiz gibi olur bu sefer:)
YanıtlaSilharika görünüyorlar gerçekten
YanıtlaSilwaaaaaav karlı dağlar gibi :)
YanıtlaSil