Çeşit çeşit tarhana var ülkemizde.Bir çok ilde farklı olarak yapılan bir çorba.Kış aylarının en güzel çorbasıdır.Her il farklı kurutma teknikleri ve farklı içeriklerle kurutuyorlar tarhanayı.Benim vereceğim tarif Kahramanmaraş tarhanasıyla yapılan bir çorba.Kendinden biraz ekşimsi bir tadı var.Eşimin tanımıyla "şifa, şifa":))))
Malzemeler:
- 2 yemek tabağı Maraş tarhanası
- Yaklaşık 5 su bardağı su
- Yarım su bardağı haşlanmış nohut
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kuru nane
- Tarhanayı kırıp kırıp tencereyi koyalım. Üzerine suyu ve tuzu ekleyelim ve tarhanalar pişene kadar pişirelim.
- Tarhanalar iyice ezilip piştikten sonra blenderdan geçirelim. Pürüzsüz hale gelen çorbayı tekrar ocağa koyalım ve nohutları ekleyelim.
- 2 dakika daha kaynatalım ve altını kapatalım.
- Küçük bir tavaya tereyağını ve sıvı yağını koyun. Tereyağ eriyince kuru naneyi ekleyin. Ocakta çok az tutup tereyağ nane karışımını çorbaya ekleyin. Sıcak sıcak servis yapın.
Kahramanmaraş Tarhanası
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder